top of page
20181218_064037

The Voice of the Desert Retreat Jordanië! 

Ervaar 3 werelderfgoed gebieden: Wadi Rum, Petra en de Dode Zee

 

Ga mee op retreat naar de woestijn! Laat je meenemen op een reis door de elementen in Jordanië om je te verbinden met het diepe medicijn van de natuur en je eigen expressie! 

Volgend jaar, van 27 april t/m 3 mei 2023 organiseer ik samen met Sandra Jelly van Pinkspirit Yoga een retreat in Jordanië. We zullen o.a. slapen in een Bedoeinekamp, de zon op zien komen in de woestijn, zingen in grotten, opstellingen doen met de paarden van Sandra in Wadi Rum, de energie van rotstekeningen ervaren, yoga doen in de ochtend, op een kameel rijden, medicine walk en meditaties ervaren, de oude Nabateense stad Petra bezoeken, dansen onder de sterren en floaten in de Dode Zee! Kortom: een uitnodiging om ons te verbinden met de stilte van de woestijn, de eenvoud van het Bedouine leven, de kracht van Moeder Aarde en de authentieke stem van onze ziel.  

OVER STEMWERK

Herken je dit?:

"Ik voel dat er veel meer in me zit dan dat er uit komt"

"Iets in mijn keel weerhoudt me ervan te zingen"

"Ik zou vrijuit willen zingen en improviseren, maar ik durf nog niet"

"Ik hou ervan om mijn gevoelens te uiten, maar ik ben moe van praten"

Dymphi: "Ik heb een lange weg afgelegd in zelfexpressie. Vroeger vond ik het heel eng om mezelf te laten horen en zien. Gelukkig voel ik me nu anders! Als muzikant, zanger en stemghealer heb ik gemerkt hoe krachtig de stem is! Ik help je graag met spanning rondom de stem en zang om je stem vrij te maken, zodat deze voller, authentieker en met minder moeite klinkt. Met mijn liefdevolle en krachtige begeleiding creëer ik ruimte om jouw stem te verkennen. Ik inspireer je graag om contact te maken met je lichaamswijsheid en ziel. Voor mij zijn verbinding, spiritualiteit, welzijn, zelfexpressie en vrijheid erg belangrijk."

 

Energie is de onzichtbare basis van alles. Het beïnvloedt hoe we onze werkelijkheid creëren. Je eigen stem heeft een enorm krachtig effect op je eigen lichaam en energie. Wij bestaan voor 85% uit water. Onze cellen reageren op geluid. Organen in onze oren zijn via alle delen van ons lichaam met zenuwen verbonden. We reageren ook sterk op intenties. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat muziek de staat van je bewustzijn en je stemming kan veranderen. Dus stel je eens voor hoe krachtig de invloed van het geluid van je eigen stem kan zijn! En dit gaat niet over mooie zang. Nee! Het gaat erom precies te klinken zoals je het op dat moment voelt, mogelijk uit delen van je lichaam, zoals je hart en buik en je rug of geluid uit beelden, zoals een bloem of de oceaan. Het is niet altijd zoet. Soms is het nodig om geluid te braken. Geluid is energie. Soms heb je zoveel energie in je lichaam dat niet goed voor je is, dat je het moet overgeven. En wat een opluchting als dat voorbij is! Je gaat je zoveel beter voelen, want alles wat je onderdrukt kost energie.

OVER SANDRA

Sandra Jelly is een bijzondere dame die - samen met haar paarden - al 14 jaar in de woestijn van Jordanië (Wadi Rum) woont. Vrouwen in het zuiden van Jordanie leven voornamelijk in hun eigen huis en tuin, Sandra leeft door haar creatieve werk met hen, maar is daarentegen geheel vrij in haar zijn en kan daardoor een lans breken voor hun economische ontwikkeling. Op zich is dit al een hele prestatie! Naast dat ze als designer werkt voor lokale Bedouine vrouwen, organiseert ze ook retreats onder de naam Pink Spirit Yoga. Hierin geeft ze yoga, begeleidt ze opstellingen met haar paarden en geeft ze shamanic & sound healing sessies. Tevens is ze beeldend kunstenares en creëert ze surrealistische schilderijen. Ik ontmoette Sandra in Nederland in de Toren van Licht in de dans en voelde meteen een diepe connectie met haar. Al dezelfde avond voelden we dat we samen een retreat wilden organiseren. Een droom van mij komt hiermee uit! Meer info over haar werk kun je vinden op www.pinkspirityoga.com en www.lumeyo.com

OVER DYMPHI

Ik hou ontzettend veel van de wereld van klank, energie en intuïtieve muziek! Je stem is een krachtige metafoor voor hoe je in het leven staat.  Hoe vrijer je stemgebruik, hoe vrijer jij je in je leven voelt.  Ik geef retreats, zweethutten en programma’s op het gebied van stemhealing, vocale channeling en intuitieve muziek. Ik faciliteer ook individuele begeleidingstrajecten. Daarnaast treed ik regelmatig solo als muzikant op bij ceremonies en heb ik al jaren een eigen live Ecstatic Dance band, Dragonfly. Ik maak medicine music op basis van wereldmuziek fusion, soundhealing en improvisatie. 

 

WAT KRIJG JE?

  • Meer inzicht in jezelf en wat jou beweegt

  • Ontwikkeling van je stemklank

  • Meer vrijheid in het uiten van jezelf

  • Een hogere frequentie: minder angst, meer liefde

  • Het doorzien en shiften van beperkende overtuigingen

  • Een stromend lichaam

  • Kennismaking met je eigen helende frequenties d.m.v. stem en muziek

  • Tools om je eigen stem als een helend instrument te gebruiken

  • Meer connectie met je creativiteit

  • Toegang tot de beste versie van jezelf

PROGRAMMA:

Ik heb het niet per dag vermeld, maar in principe verzorgen wij vanaf dag 2 t/m dag 7 voor vegetarisch ontbijt, lunch en diner. We zorgen ook voor water en thee. Wij zorgen voor een programma met een goede balans tussen rust en activiteit en we zullen telkens intussen op wat de groep nodig heeft. 

Dag 1: (27 april)

Aankomst in Queen Alia Airport Amman (avond) en overnachting in Madaba.

Wij zorgen voor transport naar Madaba (is 40 min transfer). 

 

Dag 2: (28 april)
We vertrekken naar Wadi Rum en maken een tussenstop in Dana Biospere, vervolgens reizen we per jeep 

naar onze slaapplekken in Bedoeïen Yoga Camp. Daar aangekomen starten we met een welkomstcirkel en stemhealing. 'S avonds zitten we rond het vuur en kunne we de sterren bewonderen.

Dag 3: (29 april)

We beginnen de dag met yoga, daarna ontbijt, stemexpressie, een Medicine Walk in stilte in Wadi Rum, sharing, dansen in de woestijn en 's avonds weer vuur en sterren kijken. 

Dag 4: (30 april)

We vertrekken naar de Pink Spirit Stable. We zullen de hele dag opstellingen met paarden doen. Daarna vertrekken we naar de plek waar we gaan kamperen in de woestijn. Daar doen we een vuur ceremonie.

 

Dag 5: (1 mei)

We worden wakker met Sunrise yoga in de woestijn, daarna een rit per kameel richting het Visitors centre. Van daaruit vertrekken we met de bus richting de bedoeine stad Petra. Tussendoor stoppen we bij Lumeyo Weefvrouwen voor een presentatie. Daarna vertrekken we naar Ammarin Camp in Little Petra en zullen we de dag afsluiten met vuur & sterren kijken

 

Dag 6: (2 mei)

Met een gids zullen we de stad Petra bezoeken via een zijweg naar naar The Monastery. Na afloop weer terug naar Ammarin Camp en daar een Singing circle by night. 

 

Dag 7: (3 mei)

We starten met yoga. Daarna vertrekken we naar de Dode Zee waar we zullen floaten en klanken vanuit de zee. Daar is ook de closing circle. Daarna zijn er 2 opties die wij faciliteren: 1. Vertrek naar Amman met extra overnachting en ontbijt in Art hotel of 2. Vertrek naar het vliegveld

 

Dag 8: (4 mei, optioneel)

Optioneel bezoek aan de tempel Artemis, Jerrash

In de avond vertrekken we naar het vliegveld 

 

PRAKTISCHE ZAKEN: 
Data: 27 april t/m 3 mei met 4 mei als optioneel (overnachting dag 7 is extra en zit niet in de retreat prijs)

Locaties: Madaba, Dana, Wadi Rum, Petra 

Vliegmaatschappij: Ryan Air, Turkisch airlines, Transavia

Jordan pas: 75,- dinar van te voren online aanvragen

Retreat prijs: USD 1850,- (wisselkoers op het moment van boeking van toepassing) = inclusief activiteiten, overnachtingen, vegetarische maaltijden en overnachtingen en exclusief vliegreis. 

Aanmelden: Stuur een bericht naar dymphi.peeters@gmail.com 

Vragen? Bel of mail Dymphi: 0644676082

bottom of page