top of page

Voice of the Desert Retreat 

8-daagse reis in Jordanië: Wadi Rum, Petra & Dode zee

Een diepe innerlijke reis om je authentieke expressie wakker te maken

onder begeleiding van Sandra Jelly en Dymphi Peeters

25 april t/m 2 mei 2025 

 

HAVE A LOOK AT THE ENGLISH VERSION ON SANDRA'S WEBSITE HERE

(if you book via Dymphi it is cheaper)

 

Hoe zou het zijn om het oer van het leven weer te ervaren? Om het Westerse leventje, waar alles gepland en op de milimeter ingevuld is eens te verruilen voor een paar dagen in de Wadi Rum woestijn in Jordanië?! Een ervaring van een oer leven in een stam. Koken op vuur, hout sprokkelen, zuinig omgaan met water, samenwerken, slapen in een grot/ kloof onder de sterren. Rituelen, radicale eerlijkheid en creatieve expressie. De uitnodiging om telkens naar binnen te gaan en op een creatieve manier expressie te geven aan wat je beleeft in een veilige groep van gelijkgestemden. Gelijkgestemden die ook verlangen naar meer helderheid op bepaalde levensvragen. Ontmoet de helderheid van de elementen en de natuur: de aarde, het zand, de rotsen, de begroeiing… de droogte, de nietigheid van het leven ervaren en de grootsheid tegelijkertijd. Dat alles met elkaar verbonden is in een gigantisch web van intelligentie. Het vuur, de sterren, de wind, de donkerte de nacht, de zon, de maan. De liefde. Echte rijkdom zit vanbinnen. 

Kom om jezelf te voelen, jezelf te klanken, te dansen, jezelf te ontdekken, je te laten spiegelen door de natuur en haar elementen en levende wezens, je te laten leiden door paarden, kamelen, de wind. De schoonheid te vinden in woorden, kunst in de natuur en het vocht en zout van je tranen te kunnen voelen wanneer dat zo stroomt. 

 

Op 25 april t/m 2 mei 2025 nemen Sandra en Dymphi je mee op een reis. Niet alleen een reis naar een ander land, andere cultuur en gewoonten, maar vooral een reis naar jezelf. Naar de being die jij bent, met alles wat daarbij hoort, alle bagage, alle mooie en minder fijne delen. Alles is welkom. Sandra is een Nederlandse die al 14 jaar in Jordanië woont. Zij is een kunstenares en leeft naast de Wadi Rum woestijn en heeft daar haar eigen stal en tribe met paarden, een ezel, een hond en diverse katten. Ze geeft yoga en begeleid sjamanistische medicine reizen, organiseert en ontwerpt retreat’s en duurzame tassen. Ze werkt met energie, beweging, paarden en sound. Dymphi’s missie is het om je op reis te nemen naar jezelf via je lichaam en via je stem en de muziek van je ziel. Dymphi is een stemkunstenares die medicine muziek maakt en die het fantastisch vindt om je te inspireren om helemaal jezelf te worden. Dymphi werkt met dans, beweging, muziek en stem.  In april 2023 gaven Sandra en Dymphi samen een fantastisch en succesvol The Voice of the Desert Retreat! In april 2024 willen zij nog meer de eenvoud en de diepte en kracht in van het zijn in de woestijn in combinatie met de magie van verschillende vormen van expressie in een groep! 

OVER STEMWERK

Herken je dit?:

"Ik voel dat er veel meer in me zit dan dat er uit komt"

"Iets in mijn keel weerhoudt me ervan te zingen"

"Ik zou vrijuit willen zingen en improviseren, maar ik durf nog niet"

"Ik hou ervan om mijn gevoelens te uiten, maar ik ben moe van praten"

Dymphi: "Ik heb een lange weg afgelegd in zelfexpressie. Vroeger vond ik het heel eng om mezelf te laten horen en zien. Gelukkig voel ik me nu anders! Als muzikant, zanger en stemghealer heb ik gemerkt hoe krachtig de stem is! Ik help je graag met spanning rondom de stem en zang om je stem vrij te maken, zodat deze voller, authentieker en met minder moeite klinkt. Met mijn liefdevolle en krachtige begeleiding creëer ik ruimte om jouw stem te verkennen. Ik inspireer je graag om contact te maken met je lichaamswijsheid en ziel. Voor mij zijn verbinding, spiritualiteit, welzijn, zelfexpressie en vrijheid erg belangrijk."

 

Energie is de onzichtbare basis van alles. Het beïnvloedt hoe we onze werkelijkheid creëren. Je eigen stem heeft een enorm krachtig effect op je eigen lichaam en energie. Wij bestaan voor 85% uit water. Onze cellen reageren op geluid. Organen in onze oren zijn via alle delen van ons lichaam met zenuwen verbonden. We reageren ook sterk op intenties. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat muziek de staat van je bewustzijn en je stemming kan veranderen. Dus stel je eens voor hoe krachtig de invloed van het geluid van je eigen stem kan zijn! En dit gaat niet over mooie zang. Nee! Het gaat erom precies te klinken zoals je het op dat moment voelt, mogelijk uit delen van je lichaam, zoals je hart en buik en je rug of geluid uit beelden, zoals een bloem of de oceaan. Het is niet altijd zoet. Soms is het nodig om geluid te braken. Geluid is energie. Soms heb je zoveel energie in je lichaam dat niet goed voor je is, dat je het moet overgeven. En wat een opluchting als dat voorbij is! Je gaat je zoveel beter voelen, want alles wat je onderdrukt kost energie.

MEER OVER SANDRA

Sandra Jelly is een bijzondere dame die - samen met haar paarden - al 14 jaar in de woestijn van Jordanië (Wadi Rum) woont. Vrouwen in het zuiden van Jordanie leven voornamelijk in hun eigen huis en tuin, Sandra leeft door haar creatieve werk met hen, maar is daarentegen geheel vrij in haar zijn en kan daardoor een lans breken voor hun economische ontwikkeling. Op zich is dit al een hele prestatie! Naast dat ze als designer werkt voor lokale Bedouine vrouwen, organiseert ze ook retreats onder de naam Pink Spirit Yoga. Hierin geeft ze yoga, begeleidt ze opstellingen met haar paarden en geeft ze shamanic & sound healing sessies. Tevens is ze beeldend kunstenares en creëert ze surrealistische schilderijen. Ik ontmoette Sandra in Nederland in de Toren van Licht in de dans en voelde meteen een diepe connectie met haar. Al dezelfde avond voelden we dat we samen rereats wilden organiseren. Een droom van mij komt hiermee uit! Meer info over haar werk kun je vinden op www.pinkspirityoga.com en www.lumeyo.com

MEER OVER DYMPHI

Ik hou ontzettend veel van de wereld van klank, energie en intuïtieve muziek! Je stem is een krachtige metafoor voor hoe je in het leven staat.  Hoe vrijer je stemgebruik, hoe vrijer jij je in je leven voelt.  Ik geef retreats, zweethutten en programma’s op het gebied van stemhealing, vocale channeling en intuitieve muziek. Ik faciliteer ook individuele begeleidingstrajecten. Daarnaast treed ik regelmatig solo als muzikant op bij ceremonies en heb ik al jaren een eigen live Ecstatic Dance band, Dragonfly. Ik maak medicine music op basis van wereldmuziek fusion, soundhealing en improvisatie. Ik organiseerde al 2 succesvolle retreats bij de piramides in Bosnië, en afgelopen jaar een schitterend retreat in de Wadi Rum woestijn van Jordanie. Ik ben een van de vrouwen van Project Avalon in Den Hoorn​. Een krachtplek met een helende voedseltuin en biodiversiteit in de Randstad.

WAT KRIJG JE?

 • Meer inzicht in jezelf en wat jou beweegt

 • Ontwikkeling van je stemklank

 • Meer vrijheid in het uiten van jezelf

 • Een hogere frequentie: minder angst, meer liefde

 • Het doorzien en shiften van beperkende overtuigingen

 • Een stromend lichaam

 • Kennismaking met je eigen helende frequenties d.m.v. stem en muziek

 • Tools om je eigen stem als een helend instrument te gebruiken

 • Meer connectie met je creativiteit

 • Toegang tot de beste versie van jezelf

 • Connectie met een tribe van gelijkgestemden

 • De helderheid en spiegeling van de natuur

PROGRAMMA:

Dagelijks, vanaf dag 2 ontbijt tot dag 8 ontbijt verzorgen wij vegetarisch ontbijt, lunch en diner, behalve de lunch op dag 7. Water en thee zijn inbegrepen.

 

Dag 1: (25 april) - Madaba BB.

Aankomst op Queen Alia Airport Amman. Je chauffeur wacht op je om je naar je comfortabele hotel in Madaba te brengen. (transfer van 40 minuten). *Privétransfer niet inbegrepen.

 

Dag 2: (26 april) - Wadi Rum HB.

Vroeg vertrek naar de zuidelijke woestijn van Wadi Rum, waar Sandra en Dymphi op je wachten om de Voice of the Desert Retreat te starten. Jeeps brengen ons dieper de woestijn in naar ons Wellness Magic Camp waar zoete bedoeïenenthee op je wacht. We openen de ruimte met een welkomstcirkel en een stemactiveringssessie om ons te aarden in de Vallei van de Maan. Na het eten zitten we rond het vuur voor een sterrennachtmeditatie en samen een klankreis.

 

Dag 3: (27 april) - Wadi Rum FB.

We beginnen de dag met vloeiende yoga met Sandra. Het betreden van deze woestijnruimte zorgt voor een prachtige uitbreiding van je bewustzijn. Na het ontbijt sluiten we ons aan bij Sandra’s kudde op de Pink Spirit Stable. Hier gaan we met de paarden reflecteren om verbinding te maken met onze creatieve intuïtieve wijsheid. We willen meer leren over de relatiepatronen die we vasthouden, wat ons heeft gediend maar klaar is om te worden losgelaten, zodat we ruimte creëren voor wat door ons heen naar boven wil komen. We genieten van een maaltijd bereid door een lokale familie en rond 16.00 uur keren we terug naar ons kamp voor wat vrije tijd om onze ervaring te integreren. Samen koken we een traditionele bedoeïenenmaaltijd op het vuur. Daarna verzamelen we ons weer rond het vuur om te delen, te zingen en stil te zijn.

 

Dag 4: (28 april) - Wadi Rum FB.

Na het ontbijt staan kamelen ons op te wachten om ons dieper de woestijn in te brengen. Onze bedoeïenengids zal een eenvoudig kamp opzetten op een prachtige privélocatie. Hier hebben we de kans om de uitgestrektheid en stilte van de woestijn in zijn volle glorie te ervaren, om onze ziel te voeden door verbinding te maken met de woestijnelementen. Dymphi begeleidt ons op een dag vol stemexpressie. Kom terecht in een ervaring waarin geluid je leraar is. Verwacht de helende kracht van je eigen stem op jezelf en anderen te ontdekken. Verruim jezelf van de dingen die je tegenhouden. Zing en druk alles uit wat er is in geluid. Geniet van het moment! Na het eten dansen en spelen we onder de sterren.

 

Dag 5: (29 april) - Wadi Rum - FB

Begin de dag met zonsopgangyoga, voel hoe je lichaam zich tot nu toe opent tijdens deze reis.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een vision quest. We zullen ons individuele pad (Omen walk) in de woestijn bewandelen en een tijdje stil zijn. Laat de natuur je spiegelen. Welke antwoorden krijg je van haar? Hierna komen we weer bij elkaar en delen en integreren we met vuur en stemexpressie. 's Avonds is er diner en vrije tijd om te spelen.

Dag 6: (30 april) - Wadi Rum - FB

Na een ochtendyogasessie om energie op te doen voor de dag, keren we terug naar de stal voor een paardensessie om onze reis te integreren; Pluk de lessen uit het verleden en stap in de opkomende toekomst. Een lokale lunch op stal om vervolgens rond 16.00 uur terug te keren naar onze wellnesslodge. Hier houden wij onze slotceremonie. Na het diner: Vuurceremonie, verbrand datgene wat je vasthoudt in je huidige realiteit. We sluiten de retraite af met een groepsgebed om je wensen het universum in te sturen voor voortdurende begeleiding. Overnachting in de Desert Wellness Lodge.

Dag 7: (1 mei) - Petra HB.

We vertrekken vroeg per minibus vanuit Wadi Rum om een van de 7 wereldwonderen te bezoeken: de Red Rose Nabateese stad Petra. Een gids neemt je via de binnenweg mee naar het klooster - een van de hoogtepunten van Petra. De weg biedt een fantastisch uitzicht op Wadi Araba. Vanuit het klooster heb je de tijd om Petra op eigen gelegenheid te verkennen. Je verlaat Petra via de 30 meter hoge ommuurde Siq - een plechtige wandeling terug naar de realiteit. Bij zonsondergang wachten auto's op u om u naar uw bedoeïenenkamp in Little Petra te brengen. Een prachtige stille plek waar u de schoonheid van de dag kunt laten bezinken. Na het diner kun je rond het vuur zitten, genieten van een traditionele bedoeïenen koffieceremonie in de grot en de sterren voorbij zien zweven.

Dag 8: (2 mei) - Dode Zee en vertrek.

Na het ontbijt ga je verder naar het Movenpick hotel bij Dode Zee voor een uitgebreide lunch en dobberen. De dode zee is rijk aan zuurstof en mineralen, dus hier kun je je lichaam diep voeden en je reis integreren. Halverwege de middag vertrek je naar de luchthaven of kun je je reis verlengen. Wij helpen je graag verder.

Als je je geroepen voelt om je stem te vinden, je wonden te helen en je realiteit te transformeren, 

kom je bij ons langs in april 2025! Ervaring met paard, zang of yoga is niet vereist. 

Ahlan wa sahlan - Welkom!

PRAKTISCHE ZAKEN: 
Data: 25 april t/m 2 mei 

Locaties: Wadi Rum (5 dagen), Petra, Dode ze

Vliegmaatschappij: Ryan Air, Turkisch airlines, Transavia

Jordan pas: 75,- dinar van te voren online aanvragen

Retreat prijs: USD 2000,- (wisselkoers met Euro op het moment van boeking van toepassing) = inclusief activiteiten, overnachtingen, vegetarische maaltijden en overnachtingen en exclusief vliegreis. 

Aanmelden: Stuur een bericht naar dymphi.peeters@gmail.com 

Vragen? Bel of mail Dymphi: 0644676082

REVIEW

“An incredible special and unique experience. An invite to embark on an inner journey in the wonderful desert beauty of Jordan. A great balance between wellness, having fun and experiencing a new culture. Thank you Dymphi and Sandra for holding a beautiful safe space in which all was valued and communication was loving, supportive and respectful. It felt safe to open up in the space you both held. In all it has been the most beautiful trip so far"  

— Yarah, April 2023

 

REVIEW

“An experience that can't be expressed in words. As it goes way deeper then our existing language is able to grasp. A beautiful journey lovingly guided by Dymphi in which we where invited to dive into our vulnerable core in order to re-discover our most powerful and valuable true self. Dymphi feels like an Earth mother; grounded, present, trusted and connected to source and her heart”

— Malu, Oct 2022

bottom of page