top of page

Voice of the Himalaya Retreat 

12-daagse reis in de Himalaya van India

onder begeleiding van Mukesh Joshi en Dymphi Peeters

11 t/m 22 november 2024

Welkom en ga mee op een schitterende reis naar de Himalaya met The Voice of Himalaya Retreat onder begeleiding van yogaleraar en retreat facilitator Musesh Joshi en stemkunstenares Dymphi Peeters! Beleef en ontdek jezelf met behulp van transformatieve ervaringen zoals muziek, stem healing, yoga en samenzijn met een fijne tribe tijdens deze bijzondere spirituele retraite te midden van een prachtige natuurlijke omgeving!

 

Onze zorgvuldig ontworpen 12 - daagse retraitereis begint en eindigt in het spirituele hart van Rishikesh, waar de serene Ganges sierlijk stroomt. Wandel door de majestueuze landschappen van de Himalaya, verjong in de zuivere stromingen van de Ganges, ervaar de eenvoud van een gastgezin in een dorp en krijg inzicht in traditionele kooktechnieken uit de Himalaya. Verlicht je geest door een dorpsvuurceremonie in de Himalaya, waarbij je stralend licht deelt om onwetendheid weg te nemen en bewustzijn in ons leven te cultiveren.

 

Neem deel aan tijdloze rituelen en absorbeer zegeningen te midden van de heiligheid van de Himalaya. Beleef zowel avonturen op als buiten de mat, geniet van de voeding van lokale delicatessen en overschrijd de grenzen van comfort.

 

Deze holistische retraite nodigt je uit om je ziel te herontdekken, opnieuw te verbinden en te koesteren te midden van de diepgaande schoonheid van bergen, rivieren, diverse culturen en tijdloze tradities. Laat The Voice of Himalaya Retreat de stem zijn die je innerlijke kracht leidt en een positieve verandering en vreugde in je leven teweegbrengt.

 

Hoogtepunten van de retraite:

 

• Ontdek Rishikesh, bekend als 'de geboorteplaats van yoga'.

• Bezoek de historische Beatles Ashram.

• Ontspan met stem healing en andere holistische praktijken in de ongerepte Himalaya-omgeving.

• Stimuleer mindfulness door middel van begeleide meditatie.

• Ervaar meditatieve wandelingen in schilderachtige valleien, met prachtige toppen van de Himalaya

• Verover de wandelpaden van de Garhwal Himalaya.

• Ontdek de schoonheid van de Ganges met wildwaterraften

• Verwen uzelf met de levendige dorpsvuurceremonie in de Himalaya.

• Kook, zing, dans en omarm de momenten met de lokale bevolking van dorpen in de Himalaya.

• Geniet van bezienswaardigheden in Rishikesh en de traditionele Indiase keuken.

Retraite-details:

• Locatie: Rishikesh, Garhwal Himalaya, Uttarakhand, India.

• Duur: 11 nachten/12 dagen.

• Accommodatie: 5 nachten in Rishikesh hotels, 3 nachten kamperen in de Himalaya tijdens het wandelen, 1 nacht in een pension en 2 nachten bij gastgezinnen

 

​"Ervaring met yoga of stem healing/ zingen/ muziek is geen vereiste, wel fijn als er interesse of verlangen daarnaar is"

"Een open hart en mind zijn essentieel voor deze retraite."

OVER STEMWERK/ STEM HEALING

Herken je dit?:

"Ik voel dat er veel meer in me zit dan dat er uit komt"

"Iets in mijn keel weerhoudt me ervan te zingen"

"Ik zou vrijuit willen zingen en improviseren, maar ik durf nog niet"

"Ik hou ervan om mijn gevoelens te uiten, maar ik ben moe van praten"

Dymphi: "Ik heb een lange weg afgelegd in zelfexpressie. Vroeger vond ik het heel eng om mezelf te laten horen en zien. Gelukkig voel ik me nu anders! Als muzikant, zanger en stemghealer heb ik gemerkt hoe krachtig de stem is! Ik help je graag met spanning rondom de stem en zang om je stem vrij te maken, zodat deze voller, authentieker en met minder moeite klinkt. Met mijn liefdevolle en krachtige begeleiding creëer ik ruimte om jouw stem te verkennen. Ik inspireer je graag om contact te maken met je lichaamswijsheid en ziel. Voor mij zijn verbinding, spiritualiteit, welzijn, zelfexpressie en vrijheid erg belangrijk."

 

Energie is de onzichtbare basis van alles. Het beïnvloedt hoe we onze werkelijkheid creëren. Je eigen stem heeft een enorm krachtig effect op je eigen lichaam en energie. Wij bestaan voor 85% uit water. Onze cellen reageren op geluid. Organen in onze oren zijn via alle delen van ons lichaam met zenuwen verbonden. We reageren ook sterk op intenties. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat muziek de staat van je bewustzijn en je stemming kan veranderen. Dus stel je eens voor hoe krachtig de invloed van het geluid van je eigen stem kan zijn! En dit gaat niet over mooie zang. Nee! Het gaat erom precies te klinken zoals je het op dat moment voelt, mogelijk uit delen van je lichaam, zoals je hart en buik en je rug of geluid uit beelden, zoals een bloem of de oceaan. Het is niet altijd zoet. Soms is het nodig om geluid te braken. Geluid is energie. Soms heb je zoveel energie in je lichaam dat niet goed voor je is, dat je het moet overgeven. En wat een opluchting als dat voorbij is! Je gaat je zoveel beter voelen, want alles wat je onderdrukt kost energie.

DE ONTMOETING 

Dymphi ontmoette Mukesh ooit in de trein toen ze met haar kora in een te zware aluminium koffer van een muziektour met het Mehmet Polat Trio af kwam. Mukesh hielp haar gelijk de trein in met alles. Daar ontbond een levendig gesprek en later een fijne vriendschap. Ze bleken beide in Den Haag te wonen. Ze planden al eerder om samen een retreat te organiseren, maar toen kwam Corona. Een aantal jaren gingen voorbij waarin ze elkaar weinig zagen. Afgelopen jaar gaf Dymphi een concert in een nieuwe yogaschool in Den Haag waar Mukesh bleek te werken. Ze stuurde hem een bericht: "kijk eens waar ik ben?!" - waarop hij antwoordde dat hij net terug aan het reizen was uit de Himalaya naar Nederland!

Zij ontmoetten elkaar kort daarop weer en voelden dat het tijd was om nu eindelijk deze mooie reis te gaan maken!

MEER OVER MUKESH JOSHI

Geboren en opgegroeid in de heilige omgeving van Rishikesh, te midden van de Vedische tradities van zijn familie,

is Mukesh's verbinding met de principes van het yogaleven al vanaf zijn geboorte ingebakken. Opgegroeid op de oevers

van de rivier de Ganges tegen de achtergrond van de majestueuze Himalaya, ontvouwde zijn lot zich als een Blanke

Water- en berggids. Hij leidde met succes een outdoorbedrijf in Rishikesh waarbij hij verkenningen leidde langs ongerepte Himalaya-paden en navigeerde door de ongerepte rivieren van de Himalaya.

Naarmate het leven vorderde, raakten de Vedische wortels van Mukesh verweven met zijn reis, waardoor hij de transformatieve wereld van yoga in werd gedreven. Tegenwoordig is het organiseren en leiden van retraites zijn grote passie. Dankzij zijn jarenlange expertise stelt Mukesh nauwgezet unieke retraites in de Himalaya samen, die

het beste uit elke deelnemer naar boven halen. Zijn toegewijde team zorgt door een diep begrip van elke retraite voor de

fijne kneepjes, wat fantastisch is voor zowel begeleiders als deelnemers..

Mukesh heeft veel in Europa gewoond, wekt vertrouwen bij de gasten en zorgt voor veiligheid, hygiëne en

comfort in elk aspect van de retraite. Daarnaast heeft hij zijn vaardigheden als yogaleraar, masseur en zichzelf ontwikkeld

waarmee hij de retraite-ervaring verrijkt.

De missie van Mukesh is het om vrede en vreugde te delen en individuen te ontmoeten waar ze zich ook bevinden op hun reis. Hij gelooft in de transformerende kracht van de Himalaya, met als doel hun wijsheid te verspreiden en het ondersteunen van collega-docenten. Hierdoor streeft hij ernaar zoveel mogelijk levens te raken en hen te begeleiden

richting positieve verandering..

MEER OVER DYMPHI

Ik hou ontzettend veel van de wereld van klank, energie en intuïtieve muziek! Je stem is een krachtige metafoor voor hoe je in het leven staat.  Hoe vrijer je stemgebruik, hoe vrijer jij je in je leven voelt.  Ik geef retreats, zweethutten en programma’s op het gebied van stemhealing, vocale channeling en intuitieve muziek. Ik faciliteer ook individuele begeleidingstrajecten. Daarnaast treed ik regelmatig solo als muzikant op bij ceremonies en heb ik al jaren een eigen live Ecstatic Dance band, Dragonfly. Ik maak medicine music op basis van wereldmuziek fusion, soundhealing en improvisatie. Ik organiseerde al 2 succesvolle retreats bij de piramides in Bosnië, en afgelopen jaar een schitterend retreat in de Wadi Rum woestijn van Jordanie. Ik ben een van de vrouwen van Project Avalon in Den Hoorn. Een krachtplek met een helende voedseltuin en biodiversiteit in de Randstad

 

WAT KRIJG JE?

 • Meer inzicht in jezelf en wat jou beweegt

 • Ontwikkeling van je stemklank

 • Meer vrijheid in het uiten van jezelf

 • Een hogere frequentie: minder angst, meer liefde

 • Het doorzien en shiften van beperkende overtuigingen

 • Een stromend lichaam

 • Kennismaking met je eigen helende frequenties d.m.v. stem en muziek

 • Tools om je eigen stem als een helend instrument te gebruiken

 • Meer connectie met je creativiteit

 • Toegang tot de beste versie van jezelf

 • Connectie met een tribe van gelijkgestemden

 • De helderheid en spiegeling van de natuur

PROGRAMMA:

Gedetailleerd reisplan november 2024

 

Dag 01: Aankomst in Rishikesh – Begin van je spirituele reis

Bij aankomst in de vereerde uitlopers van de Himalaya word je begroet door de heilige Ganges en geniet je van een kalmerende kop chai thee. Ontspan en verjong en zet de toon voor deze transformatieve retraite met een avond yoga door Mukesh en een groepsdiner. 
Inclusief bed en diner - Accommodatie in een hotel

 

Dag 02: meeslepende verkenning van Rishikesh

Ervaar de rust van ochtendyoga langs de Ganges, gevolgd door een voedzaam ontbijt. Begin aan een boeiende verkenning van Rishikesh, inclusief een bezoek aan de Beatles Ashram en het oversteken van de iconische Hangbruggen van de Ganges. Sluit je dag af met een diner in een charmant café, zodat je verzekerd bent van een welverdiende rust voordat je aan het komende avontuur begint. Avonds starten we met eeneen openingscirkel en een stem activatie door Dymphi.

Inclusief Bed & Breakfast - Accommodatie in een hotel

Dag 03: Reis naar de Himalaya – Rijd naar de stad Uttarkashi – 1200 meter.

Na een ochtendyogasessie door Mukesh en ontbijt begint u aan een mooie rit naar het startpunt van onze meerdaagse wandeling. Observeer het contrast tussen de voortdurende ontwikkeling van de bergen en de impact ervan op de tradities en levensstijl van de lokale bevolking. Rijd langs het kunstmatige meer gecreëerd door het waterkrachtreservoir van Tehri. Bij aankomst in Uttarkashi checken we in bij ons pension. Neem deel aan eenvoudige meditatie, gevolgd door een goed bereid diner. Rust goed.
Inclusief alle maaltijden - Accommodatie in een pension

 

Dag 04: Trek naar Chilpada-camping op 3000 meter hoogte - Omarm de Himalaya-hoogten

Na een verkwikkende zonnegroet en een ontbijt kun je verjongen in de hoge valleien van de Himalaya. Maak een korte rit en begin aan een geleidelijke wandeling van 6-7 uur naar de camping Chilpada. Doorkruis zilveren en gouden eikenbossen en kom af en toe rododendrons tegen terwijl de boomgrens kleiner wordt, waardoor open weiden zichtbaar worden met majestueuze uitzichten op de Grote Himalaya. We zullen hartelijke ontvangen worden op de camping met masala chai, gevolgd door avondyoga en diner onder de Himalaya-sterren.

Inclusief alle maaltijden - Accommodatie in trekkingtent

 

Dag 05: Rust en reflectie - Een dag van zelfontdekking

Neem een dag van rust voor introspectie te midden van de goddelijke Himalaya. Start de dag met stem healing door Dymphi, zoek daarna een serene plek voor persoonlijke reflectie op de camping en sluit de dag af met een gezamenlijke klank prayer en diner onder de sterrenhemel van de Himalaya.

Inclusief alle maaltijden - Accommodatie in trekkingtent

 

Dag 06: Wandeling naar Dayara Top & Nayata Campsite - Spirituele pieken bereiken

Word wakker met de zon, beoefen pranayama met Mukesh en geniet van een ontbijt en een dag boordevol actie. Begin aan een 4-5 uur durende wandeling naar Dayara Top, met een prachtig uitzicht op de hoge alpenweiden en magische toppen van de Himalaya. Daal ongeveer 3,5 uur af naar Nayata-camping. Verwelkomd door het keukenteam met warme chai en snacks, geniet je van een diner en een goede nachtrust in de schoot van de Himalaya.

Inclusief alle maaltijden - Accommodatie in trekkingtent

 

Dag 07: Omarm het dorpsleven - Homestay-ervaring

Neem met dankbaarheid afscheid van de Himalaya en neem deel aan een eenvoudige yogaoefening en ontbijt, terwijl u ongeveer 3 uur afdaalt naar het dorp Raithal. Stap aan boord van de bus en vervolg de reis naar de volgende bestemming: een dorpshomestay op een magische locatie. Ontdek de cultuur en levensstijl van de dorpelingen en leer de eenvoud van het leven kennen. Geniet van een traditioneel welkom en een lokaal diner, bereid door de dorpsbewoners rond het kampvuur.

Inclusief alle maaltijden - Accommodatie bij een gastgezin

 

Dag 08: Dorpsvuurceremonie - Innerlijke transformatie

Ervaar stemhealing op het dak, gevolgd door een heerlijk ontbijt. Neem deel aan de heilige vuurceremonie in de plaatselijke tempel en bied lichaam, geest en leven aan de vlam van bewustzijn, ons ware Zelf. De rest van de dag staat in het teken van ontspannen en ontspannen met de lokale bevolking. Groepslunch van het land, gevolgd door avondyoga en diner.

Inclusief alle maaltijden - Accommodatie bij een gastgezin

 

Dag 09: Vertrek uit de bergen - Dankbaarheid en reflectie

Na onze ochtendyogaoefening en het groepsontbijt maken we de reis terug naar Rishikesh, waarbij we nadenken over de lessen van eenvoud en dankbaarheid uiten voor de zegeningen van het leven. Onderweg lunchen we. Kom 's avonds als groep bijeen om getuige te zijn van de boeiende Ganges Fire-ceremonie en deel een groepsdiner.

Inclusief ontbijt en lunch - Accommodatie in een hotel

 

Dag 10: Raften - Een dag vol stroomversnellingen

Bereid je voor op een opwindende dag vol adrenaline terwijl je door de stroomversnellingen van de Ganges navigeert. Begin de dag met een klank prayer en een stevig ontbijt. Maak uw reddingsvesten vast en reis door spannende stroomversnellingen. Sluit het epische rivieravontuur in Rishikesh af en kom tot rust met een verkwikkende warme douche. Avond ter vrije besteding.

Inclusief ontbijt - Accommodatie in een hotel

 

Dag 11: Rishikesh-ontspanning - reflectie en vreugde

Maak je zintuigen wakker met een ochtendyoga- en meditatiesessie. Maak van de gelegenheid gebruik om de stad Rishikesh te verkennen en souvenirs voor uw dierbaren te selecteren. Kom 's avonds samen voor een heerlijk groepsdiner en deel de diepgaande momenten van uw retraitereis.

Inclusief ontbijt en diner - Accommodatie in een hotel

 

Dag 12: Afscheid en toekomstig begin

Deel een groepsontbijt en bereid u voor op uw verdere reis. Ons team vervoert je naar de luchthaven van Dehradun op basis van je vluchtschema, waarbij je gevuld met dierbare herinneringen aan de Himalaya en India weer verder gaat.

Ontbijt in het hotel

PRAKTISCHE ZAKEN: 
Data: 11 - 22 november 2024

KOSTEN: € 2.500/- per persoon (exclusief vliegreis)

• Eenpersoonssupplement in hotel in Rishikesh en Guest house in

Uttarkashi: € 250/-

• Enkele tent voor trektocht: Euro 150/-

 

Inclusief:

• 11 nachten/12 dagen accommodatie op basis van twee delen.

• Stem healing, body- en mindoefeningen.

• Gedeeld vervoer voor wandelen volgens het retraiteprogramma.

• Luchthaven- en treinstationtransfers (Dehradun Airport & Haridwar Treinstation).

• Rishikesh-bezienswaardigheden

• Bezoek aan de Beatles-ashram

• Bezoek aan de vuurceremonie van de Ganges

• Wandelen in de Garhwal Himalaya volgens de routebeschrijving.

• Maaltijden (10 ontbijt, 07 lunch, 08 diner)

• Dragers en pony's voor bagage tijdens wandeltochten.

• Dorps vuurceremonie

• Engelssprekende reisleider.

• Wildwaterraften op de Ganges.

• Noodzakelijke vergunningen en toeslagen voor nationale parken.

 

Exclusief:

• Persoonlijke spullen zoals slaapzakken en kleding.

• Vliegtickets, visa, verzekeringen, wasservice, telefoongesprekken, drankjes, souvenirs en persoonlijke uitgaven.

• Fooien voor gidsen, koks en dragers.

• Kosten als gevolg van onvoorziene overmacht, zoals slechte omstandigheden weersomstandigheden, aardverschuivingen en wegomstandigheden.

• Kosten in verband met noodevacuaties, zoek- en reddingsacties, en medische/hospitalisatiekosten.

 

Belangrijk: we raden ten zeerste aan om alle noodzakelijke reis-, annulerings-, noodevacuatie en eventuele verzekeringen die u nodig heeft voor de reis.

 

Boekingsinformatie:

Om uw plaats te reserveren, moet u de boeking/registratie voltooien. Stuur ons een e-mail en stuur een bankoverschrijving ter waarde van Euro 150/- per persoon als niet-restitueerbare reisaanbetaling. Na ontvangst van de reisaanbetaling, zul je een gedetailleerd reisschema ontvangen, samen met de nodige aantekeningen en een checklist voor de uitrusting.

Betalingsschema:

• 50% van de reissom dient 90 dagen vóór vertrek van de reis te worden betaald.

• De definitieve betaling dient 60 dagen vóór vertrek van de reis te zijn voldaan.

• Houd er rekening mee dat de bankkosten de verantwoordelijkheid van de deelnemer zijn.

 

Annuleringsbeleid:

● In ieder geval blijft het bedrag van € 150/- per persoon NIET TERUGBETAALBAAR.

● Bij annulering tussen 90 en 60 dagen voor vertrek, moet 50% van de eerste aanbetaling worden betaald aan de organisatie van het retreat.

● Indien annulering minder dan 60-30 dagen voor vertrek plaatsvindt, moet 75% van de reissom worden betaald  aan de organisatie van het retreat.

● Bij annulering minder dan 30 dagen voor vertrek, moet 100% van de tourprijs worden betaald aan de organisatie van het retreat.

 

Aanmelden: Stuur een bericht naar dymphi.peeters@gmail.com 

Vragen? Bel of mail Dymphi: 0644676082

REVIEW

“Een ervaring die niet in woorden is uit te drukken. Omdat het veel dieper gaat dan onze bestaande taal kan bevatten. Een prachtige reis, liefdevol begeleid door Dymphi, waarin we werden uitgenodigd om in onze kwetsbare kern te duiken om ons meest krachtige en waardevolle ware zelf te herontdekken. Dymphi voelt als een aardse moeder; geaard, aanwezig, vertrouwd en verbonden met de bron en haar hart”

— Malu, okt 2022

bottom of page